torsdag 10 september 2009

Fotohistoria, nej tack!

Fotodag idag, även om det inte blev mycket fotograferande, för idag var det fotohistoria som gällde för hela slanten. Som jag sagt innan så är det ingen av oss som tycker att det är särskilt roligt, men det ingår i kursplanen och måste med andra ord göras. Jag och min partner, Patricia, fick i uppgift att ta reda på hur fotografi fungerade på 1800-talet, vilket var väldigt mycket enklare än jag trodde. Vi fick båda fram mycket fakta och när vi sedan hade redovisning så gick det helt okej. Värre var det för Anna och Danne, som hade perioden 1980-2000. De fick knappt fram någonting, och de ringde till och med till x antal olika bildredaktioner för att få prata med fotografer som varit aktiva under 80 och 90-talet, men inte heller det gav någonting. Dock tycker jag att det lyckades få ihop en bra redovisning på det lilla de hade, så massor med cred till er!

Jag och Anna fick för övrigt applåder idag av hela fotoklassen, på initiativ av vår lärare. Under lunchen så hade Anna och jag flyttat oss från vårt bord för att sätta oss hos Christoffer, som stt alldeles ensam, och det hade Emma sett. Vi fick väldigt mycket beröm för vad vi hade gjort, och som jag sa, en applåd. Det kändes bra, faktiskt.

Ikväll ska min kära syster modella för mig, då jag ska göra en fotouppgift med olika ljussättningar. Det blir säkert ett bra resultat, jag lägger upp någon utav bilderna här så fort det hela är överstökat. För övrigt så är jag beroende utav kakor numera... Mindre bra!

take care / s.pehrson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar